Lucrurile pe care le întâlnim zi de zi pot ascunde multe mistere pe care doar puţini oameni le ştiu. Sunt de-a dreptul surprinzătoare şi ciudate!
Brightside ne prezintă secretele din spatele mai multor alimente pe care le consumăm frecvent:
1. Ardei iute
Culoarea unui ardei iute nu dezvăluie nimic despre gustul său. Trebuie să acordăm atenţie dimensiunii lui, cu cât este mai mic, cu atât mai iute va fi.
2. Bananele
Deşi pare o nebunie, ţânţarii sunt atraşi de oamenii care au consumat recent banane.
3. Avocado
Avocado este un fruct extrem de imprevizibil.
Mai mult decât atât, acesta poate fi foarte toxic pentru animale!
4. Apa îmbuteliată
Nicioadată nu vei găsi două surse de apă care sunt exact la fel.
5. Colorantul alimentar
Colorantul alimentar face copiii să fie hiperactivi, mai ales dacă este roşu sau galben.
6. Ceai
Ar trebui să nu bei niciodată ceai care nu e proaspăt preparat.
Japonezii au o vorbă: Ceaiul de ieri muşca mai rău decât un şarpe. Acest ceai irită pereţii stomacului, chinezii considerându-l chiar o otravă.
7. Mierea
Mierea nu expiră. Cea mai veche oală de miere a fost descoperită în 1922 de către Howard Carter, în mormântul faraonului egiptean Tutankhamon. Aceasta a fost testată de biologi şi s-a dovenit a fi în continuare aptă pentru consum.
8. Brânza Camembert
Aceasta brânză ar trebui să fie consumată cât mai aproape de termenul ei de expirare, însă niciodată după!
9. Ouăle
În cazul în care un ou se ridică la suprafaţă în timp ce este băgat în apă, atunci el nu mai este comestibil. Acest lucru se întâmplă deoarece în interiorul lui se acumulează gaze pe măsură ce acesta se învecheşte, determinându-l să plutească.
10. Ciocolata
Dacă mănânci o bucată mică de ciocolată neagră înainte de masă, va creşte glucoza în sânge. Şi chiar dacă îţi este extrem de foame, acest lucru te va împiedica să mânânci prea mult, lăsându-te însă sătulă.