Recunoașterea drepturilor pentru profesorii români din DIASPORA!

Un pas crucial pentru Educația Românească în Diaspora!

Respect pentru profesorii români, indiferent de locul în care se află! Prin intermediul memorandului inițiat de ministra liberală a Educației, Ligia Deca, peste 130 de profesori care predau Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (L.C.C.R.) vor beneficia de recunoașterea vechimii în muncă, asigurări sociale și de sănătate, precum și de concedii de odihnă și medicale. Astfel, acești profesori, care au menținut identitatea națională pentru mai mult de 200.000 de copii români din diaspora, vor avea în sfârșit drepturile pe care le merită.

Cei peste 130 de profesori care predau Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (L.C.C.R.) vor beneficia de recunoașterea vechimii în muncă, de dreptul la asigurări sociale și de sănătate, precum și de concedii de odihnă și medicale, după 17 ani în care aceste drepturi nu au fost acordate. Memorandumul inițiat de Ministerul Educației pentru reglementarea acestor drepturi a fost aprobat în cadrul ședinței de Guvern.

„În calitate de ministru al educației, mi-am asumat, încă de la început, prioritatea de a continua și extinde cursurile L.C.C.R., care au ajutat deja peste 200.000 de copii români din diaspora să își păstreze și să își afirme identitatea culturală și lingvistică românească.” A transmis ministrul educației, Ligia Deca.

După 17 ani de activitate continuă a Cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, și la 25 de ani de promovare a limbii și culturii române în învățământul universitar și preuniversitar din străinătate prin Institutul Limbii Române, Ministerul Educației face un pas important pentru înființarea Corpului instructorilor L.C.C.R. în cadrul Institutului Limbii Române.

Aceste măsuri vor asigura stabilitatea celor care se dedică predării limbii române în străinătate și, în același timp, vor menține legătura copiilor cu limba maternă, conform viziunii României educate de a promova valorile naționale în context multilingvistic și multicultural.

 

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *