În perioada martie-iunie, 40 de cadre didactice și personal didactic auxiliar, din cele 12 unități de învățământ membre ale Consorțiului Erasmus coordonat de Primăria Reșița, vor putea participa la cursuri de formare #Erasmus+, în diferite orașe europene.
Cursurile sunt structurate pe 3 domenii, respectiv:
Dezvoltare durabilă
Digitalizare
Incluziune
Consorțiul include: Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată”, Grădinița cu Program Prelungit „Palatul fermecat”, Grădinița cu Program Prelungit „Riki Priki”, Grădinița cu Program Prelungit „Semenic”, Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-soarelui”, Școala Gimnazială „Marius Șandru”, Școala Gimnazială „Mihai Peia”, Școala Gimnazială Nr. 9, Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, Colegiul Național „Mircea Eliade”, Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Liceul de Arte „Sabin Păuța”.
Din fiecare nivel de învățământ vor putea participa, pe perioada acreditării, personal didactic de nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal (de diferite specialități), personal didactic auxiliar (în funcție de specificul cursurilor și dacă există argumentare pertinentă a acestei nevoi din partea candidatului), precum și membri din Grupul Local de Educație, constituit la nivelul Municipiului Reșița din experți educaționali.
Pentru Anul II sunt planificate 40 de mobilități. Dintre acestea, 25 %, adică 10 mobilități, sunt destinate cadrelor didactice debutante, în concordanță cu angajamentele contractuale de prioritate acordată acestui grup țintă.
Candidații la selecția din Anul I, care au fost declarați eligibili, dar nu au obținut un loc pentru a participa la mobilitate, au posibilitatea de a-și menține candidatura cu punctajul aferent sau pot decide să depună o nouă candidatură care va fi evaluată în această etapă de selecție.
Mobilitățile vor fi organizate în perioada martie- iunie, durata acestora fiind de 7 zile, 5 zile de curs plus 2 zile de călătorie.
În cazul domeniului „Dezvoltare durabilă”, sunt disponibile 12 locuri, din care 1 loc pentru membrii Grupului Local de Educație.
În cazul domeniului „Digitalizare”, sunt disponibile 16 locuri, din care 1 loc pentru membrii Grupului Local de Educație.
În cazul domeniului „Incluziune”, sunt disponibile 12 locuri, din care 1 loc pentru membrii Grupului Local de Educație.
Depunerea documentelor de candidatură se face on-line, la adresa de mail centru@primariaresita.ro, până pe data de 24 ianuarie.
Evaluarea candidaturilor depuse, de către membrii comisiei de selecție, are loc în perioada 27- 28 ianuarie.
Anunțarea și afișarea rezultatelor selecției se face pe site-ul Primăriei Reșița, pe pagina oficială de Facebook a Primăriei și pe site-urile și paginile fiecărei unități de învățământ partenere, în data de 29 ianuarie.
Depunerea contestațiilor, dacă este cazul, se face în 30 ianuarie, iar anunțarea și afișarea rezultatelor finale are loc pe data de 03 februarie.
Municipiul Reșița și-a propus prin Planul Erasmus să asigure participarea unui număr cât mai mare de cadre didactice și personal didactic auxiliar la cursuri de formare și perfecționare, facilitând accesul la servicii educaționale de calitate în domeniile tematice vizate și să genereze capacitate organizațională pentru școlile implicate pentru a deveni autonome în managementul dezvoltării resurselor umane și pentru alte domenii tematice prioritare.
Pentru informații suplimentare puteți suna la 0746259127.