5 sfaturi esențiale pentru a avea un Crăciun de poveste

Știai că, în mod surprinzător, Crăciunul este momentul în care oamenii experimentează cea mai mare incidență a depresiei?

Invitații sunt pe drum, cozonacii s-au cam ars, cadourile pentru copii nu au fost un real succes.

Te simți copleșită de venirea Crăciunului mai mult ca oricând? Vrei să iasă totul bine, de la alegerea cadourilor potrivite până la gătitul sub presiune și la a-i mulțumi pe socrii?

Mesele de Crăciun sunt o bucurie, dar până să ajungem la partea frumoasă avem de parcurs un drum complicat. Ore întregi de curăţenie şi gătit aproape că ne epuizează şi apărem în faţa oaspeţilor un pic cam răvăşite de la atâta trebăluială. Am putea spune că stresul este ingredientul principal al reţetelor pentru masa de sărbători.

Cum putem face să pregătim masa de Crăciun relaxate?
Am pregătit special pentru tine sfaturi esențiale pentru un Crăciun de poveste alături de familia ta.

Planificarea este cea mai importantă

Cel mai bine este să începi curățenia și goana după cadouri din timp.
Nu lăsa nimic pe ultima sută de metri. Ia o foaie, un pix şi scrie meniul pe care vrei să-l pregăteşti pentru masa festivă.Notează pe altă foaie toate ingredientele de care ai nevoie pentru fiecare reţetă în parte plus băuturile pe care vrei să le serveşti. În momentul în care te apuci de gătit trebuie să ai totul la îndemână. Poate e distractiv să le povesteşti oaspeţilor cum ai alergat prin tot oraşul după drojdie proaspătă la 10 seara, dar în momentul în care descoperi problema s-ar putea să ai o criză de nervi.

Fii practică

Trebuie să recunoaştem că excesele şi extravaganţele fac parte din meniul de sărbătoare. Totuşi, nu te apuca de reţete care nu sunt potrivite cu aparatura pe care o ai sau cu vasele tale. Gândeşte preparate pe care le-ai mai făcut şi ţi-au ieşit bine.

Apucă-te din timp

Unele preparate pot fi realizate din timp. Carnea se poate toca şi congela cu câteva zile înainte, o parte din dulciuri le poţi face cu 2-3 zile în avans, poţi toca legume sau ce îţi mai trebuie pentru ciorbă sau salate.
Ca să te asiguri că nu munceşti toată ziua, astfel ca la final să fii ruptă de oboseală ar fi bine să pregăteşti anumite preparate sau să cureţi/tai/căntăreşti ingredientele măcar cu o seară înainte.

Nu-ţi fie frică să trişezi

Dacă nu îţi place să găteşti sau nu ai timp, pur şi simplu comandă tot ce ai nevoie. Nu te stresa. Masa festiva de Craciun este un atribut important pentru crearea atmosferei magice şi călduroase, este cea in jurul careia se strang familia si prietenii. Mâncarea este un pretext.

Cere ajutor

Prepară mâncare tradiţională de Crăciun, ia cadouri, sună invitații… nu e de mirare că femeile se simt mai stresate decât bărbații de Crăciun – acestea au mai puțin timp pentru relaxare și pentru a se bucura de Crăciun. De aceea, petrecerea timpului cu cei dragi și întreaga familie, trebuie să fie o plăcere și nu o povară datorită efortului pe care trebuie să-l depui.
Așadar, indiferent dacă eşti bărbat sau femeie, cere ajutor apropiaților și vei vedea că lucrurile vor decurge mai ușor și cu toții vă veți simți mai bine. Poți apela la partenerul tău de viață pentru a cumpăra cadourile și a le împacheta, iar pe copiii tăi, dacă sunt mai mari, îi poţi ruga să aranjeze masa festivă.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *