Polițiștii cărășeni au continuat activitățile educativ-preventive desfășurate în unitățile de învățământ din județ, precum prevenirea faptelor cu violență în mediul școlar, educația rutieră, delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, prevenirea bullyingului și cyber-bullying-ului, prevenirea consumului de substanțe psihotrope, precum și prevenirea abandonului școlar.
Astfel, cu elevii de la clasele primare ale Colegiului Național „Diaconovici Tietz” din Reșița s-a discutat despre cum pot să prevină cazurile de bullying și să adopte atitudini tolerante și sănătoase în interacțiunea cu ceilalți.
La întâlnirile cu preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui” din Reșița și Grădinița cu Program Prelungit Bocșa, poliţiştii au pus accent pe educația rutieră,
Aceștia au discutat cu copiii despre principalele reguli de circulație și despre cum să traverseze strada corect şi în siguranţă.
De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate în cadrul Programului Național „Școala Siguranței TEDI”, cu tema „Copilul și accesarea internetului”, la care au participat elevii de clasa I ai Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” din Reșița.
Polițiștii au desfășurat și alte 2 activități preventive, la Liceul Tehnologic „Decebal” din Caransebeș și la Liceul „Mathias Hammer” din Anina, în cadrul campaniei locale „Zâmbete false”, inițiate de Biroul Siguranță Școlară și desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, campanie care își propune să formeze comportamente și atitudini pozitive, de conștientizare a riscurilor consumului de substanțe psihotrope.
Și la Liceul Teologic Baptist Reșița, peste 100 de elevi au învățat despre prevenirea bullyingului și cyber-bullying-ului, dar și despre siguranța rutieră.
De asemenea, în cadrul Simpozionului „DA toleranței, NU violenței!”, organizat la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița, elevii au participat alături de profesori la dezbateri pe tema prevenirii și combaterii violenței în mediul școlar.
Siguranța copiilor și tinerilor, atât în mediul școlar, cât și în mediul familial, în cercul de prieteni sau pe drumurile publice constituie un obiectiv pentru care polițiștii inspectoratului acționează în permanență, în colaborare cu celelalte instituții ale statului.