Ce alimente nu ar trebui ţinute în frigider


Evitarea depozitării în frigider a anumitor alimente este necesară din cauza influenţei pe care temperatura scăzută o are asupra proprietăţilor lor.

Există alimente care trebuie depozitate în frigider, pentru a le menţine într-o stare bună şi a le consuma ulterior fără nici o teamă, însă, există produse alimentare pe care oamenii le depozitează la rece, în frigider, deşi acest lucru le face mai mult rău decât bine, informează Gândul.

Evitarea depozitării în frigider a anumitor alimente este necesară din cauza influenţei pe care temperatura scăzută o are asupra proprietăţilor lor. Astfel, pentru a le păstra valorile nutritive, trebuie evitată depozitarea la temperaturi scăzute a unor produse pe care majoritatea oamenilor le păstrează astfel.

Acestea sunt alimentele care nu trebuie depozitate în frigider:

1. Multe persoane obişnuiesc să pună pâinea în frigider, crezând că ea se va păstra proaspătă şi bună. Este complet neadevărat. Răcoarea şi umezeala din frigider nu vor face altceva decât să accelereze procesul de apariţie a mucegaiului, iar pâinea se va întări, în loc să rămână moale şi pufoasă.

2. Ceapa este de asemenea o legumă care trebuie păstrată la temperatura camerei, într-un loc fără soare şi fără umiditate. Depozitarea cepei în frigider conduce la dezvoltarea mult mai rapidă a bacteriilor proprii acestui aliment. De asemenea, este foarte important ca ceapa să fie păstrată în coaja ei originală.

3. Roşiile cherry sunt păstrate, de obicei, în frigider chiar în comerţ. Totuşi, roşiile cu adevărat naturale trebuie păstrate la temperatura camerei pentru că altfel îşi vor schimba imediat textura şi aspectul.

4. Acelaşi lucru se poate spune şi despre cartofi, care îşi pierd gustul şi textura atunci când sunt păstraţi în frigider.

5. Punga de cafea desfăcută este ţinută în frigider de tot mai mulţi oameni. Acest lucru este greşit. Într-adevăr, cafeaua trebuie păstrată într-un loc răcoros şi ferit de razele soarelui, dar în nici un caz în frigider. Recomandată este depozitarea cafelei într-un borcan care poate fi închis după fiecare utilizare.

6. Mierea trebuie păstrată în spaţii aerisite, răcoroase şi umbroase. Apicultorii arată că dacă mierea este ţinută în frigider, ea se va cristaliza mult mai repede.

7. Ciocolata trebuie, de asemenea, ţinută departe de frigider. Sub influenţa temperaturilor scăzute, aceasta îşi va modifica textura.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *