Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul DSVSA Caraş-Severin, efectuează în această perioadă, ample controale la agenții economici din judeţ pentru a se asigura că minivacanţa de 1 Mai se va desfăşura în cele mai bune condiţii din punct de vedere alimentar.
Astfel, pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în zonele de agrement şi localitățile de interes turistic pentru minivacanța de 1-6 mai, inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor efectua controale oficiale tematice până pe data de 30 aprilie în cadrul cărora vor fi verificate restaurante și alte unități în care se prepară și se servesc mâncăruri gătite, pizerii, cantine, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie – patiserie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket, supermarket, magazine alimentare, unități mobile de comercializare a alimentelor, dar şi târguri sau expoziții de produse alimentare, precum şi puncte gastronomice locale situate în zonele de agrement sau localitățile de interes turistic.