Astăzi s-a dat startul înscrierilor la Bacalaureat, sesiunea de toamnă! De data aceasta, candidații vor începe cu probele scrise, iar mai apoi vor susține probele orale


Absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune sau cei care, din diferite motive, nu au putut susține examenul în iunie, au posibilitatea să-l susțină în sesiunea de toamnă.

Înscrierile pentru a doua sesiune de Bac au început astăzi și durează până pe 25 iulie.

Menționăm că se pot înscrie și absolvenții care au promovat examenele de corigență, susținute în perioada 4-15 iulie, potrivit Ministerului Educației.

Candidații din promoțiile anterioare care vor să dea examenul de Bac în sesiunea din toamnă trebuie să achite taxa de înscriere la secretariatul unității de învățământ.
Pentru a da examen la o probă, candidații trebuie să achite 125 RON, iar pentru 3 probe trebuie să achite 376 RON.

În sesiunea de toamnă, candidații vor începe cu probele scrise, iar mai apoi vor da probele orale.

Mai exact, pe data de 16 august are loc proba la Limba și literatura română.

Pe 17 august are loc proba obligatorie a profilului, urmată mai apoi, pe 18 august, de proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 19 august, absolvenții care au urmat studiile într-o limbă a minorităților naționale vor susține proba la limba și literatura maternă.

Probele orale se vor susține în perioada 22-29 august, iar pe 31 august se vor afișa rezultatele. Tot în aceiași zi, cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestații.

Rezultatele finale se vor afișa pe 3 septembrie.

Pentru înscriere la Bacalaureat, absolvenții au nevoie de următoarele documente:
• Dosar
• 2 Poze¾
• Copie după certificatul de naștere și după buletin
• Foaie matricolă, care se eliberează de la secretariatul liceul
• Cerere tip care se completează la secretariat
• Adeverință pentru echivalarea probelor a elevilor care au primit premii la concursuri sau la olimpiade
• Cerere către inspectoratul școlar general pentru absolvenții din alte județe, se completează la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean
• Cerere de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale
• Cerere de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine:

Reamintim că la prima sesiune de Bac, în Caraș-Severin, dintr-un total de 1.688 de candidați înscriși, 1.555 au fost prezenți pentru a susține examenul și 1.090 au promovat, ceea ce înseamnă că rata de promovare a fost de 70,10%.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *