Beat It (remember Michael Jackson)

Michael Jackson, Regele muzicii pop, pe numele sau real Michael Joseph Jackson, s-a nascut la data de 29 august 1958 in orasul Gary, Indiana, SUA, intr-o familie simpla, de muncitori, fiind cel de-al saselea copil din noua.

Michael a fost crescut de mama sa, Katherine Esther in conformitatea regulilor impuse de „Martorii lui Iehova”. Inca de la o varsta frageda a fost abuzat de tatal sau atat fizic cat si emotional, fiind nevoit sa indure ore intregi de repetitii fara oprire, batai si injuraturi, abuzuri care aveau sa-l marcheze intreaga viata.

Michael Jackson a fost un renumit cantaret american ce si-a adus o contributie importanta muzicii, dansului si modei, iar imensul sau succes comercial si o viata destul de controversata l-au tinut in cultura muzicii timp de patru decenii. Potrivit Guiness World Records, el este recunoscut ca fiind cel mai de succes artist al tuturor timpurilor.
Artistul si-a facut debutul in anul 1964 alaturi de fratii sai in formatia The Jackson 5, ca principal vocalist. Cariera solo a fost in anul 1971, in timp ce inca era membru al formatiei.

Albumul „Thriller” din 1982, ramane cel mai vandut album din toate timpurile, urmat de „Off the Wall” in 1979, „Bad” in 1987, „Dangerous” in 1991 si „History” in 1995. Michael Jackson este cel ce a transformat videoclipul dintr-un instrument de promovare, intr-o forma de arta desavarsita, prin videoclipurile pieselor „Billie Jean”, „Beat it” sau „Thriller”, devenind primul artist de culoare cu un succes deosebit la MTV. El a promovat o serie de tehnici de dans complicate din punc de vedere fizic, iar stilul vocal, timbrul muzical si coregrafia au fost sursa de inspiratie pentru numerosi artisti pop, rock si hip-hop, spargand barierele dintre generatii, cele culturale si cel rasial. Dea lungul anilor, cantaretul pop a mai lansat si alte albume precum „Got to Be There” (1972), „Ben” (1972), „Music & Me” (1973), „Forever, Michael” (1975), „Blood on the dance floor” (1997), „Invincible” (2001), „Number Ones” (2003), „The Ultimate Collection” (2004), „The Essential – Disc I” (2005), „The Essential- Disc II” (2005), „Triller 25” (2008), „This is it” (2009) si „Michael” (2010).

Michael Jackson este unul dintre putinii artisti care au intrat de doua ori in Rock and Roll Hall of Fame. Printre realizarile sale dea lungul carierei muzicale se numara 13 recorduri Guinness, incluzand recordul pentru „cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 12 premii Wold Music Awards, 26 premii American Music Awards, 17 single-uri numarul unu in Statele Unite si vanzari de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai bine vanduti artisti din intreaga lume. De asemenea, Michael Jacksona strans si a donat mai bine de 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de actiuni de caritate si prin intermediul propriei fundatii Heal the World.

In privinta vietii personale, Michael a avut o viata foarte controversata. In anii ’70 infatisarea a suferit modificari, devenind tot mai alba, a fost acuzat de pedofilie in 1993, a fost casatorit de doua ori si a fost tatal a trei copii, provocand mai multe controverse in legatura cu cresterea lor.

Regele muzicii pop s-a stins din viata la data de 25 iunie 2009, intr-un spital din Los Angeles, suferind un stop cardiac la locuinta sa.
Michael Jackson a fost un geniu si un ambasador, nu doar pentru muzica pop, ci pentru toate genurile de muzica, a fost un artist ce a inspirat mai multe generatii.

Ne place de Michael Jackson deoarece a fost unul dintre cei mai mari cantareti de muzica pop din toate timpurile, iar melodiile sale au incanta si vor incanta multi ani de acum incolo multe generatii de ascultatori. De asemenea a fost si omul cel mai sufletist, vazandu-se acest lucru din numeroasele actiuni caritabile ce au ajutat oamenii sa combata alcoolul, consumul de droguri, pentru a ajuta copii afectati de razboi si boli.

Sursa: biografii.famouswhy.ro

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *