Cel mai bun bar din lume este în Londra. Peste 500 de experţi din toată lumea şi-au exprimat preferinţele


Dacă cel mai bun restaurant din lume se află în New York, Londra se poate lăuda cu cel mai bun bar din lume. Peste 500 de experţi din industrie votează, anual, cele mai bune 50 de asemenea localuri de pe glob.

American Bar de la Hotelul The Savoy din centrul Londrei a fost numit cel mai bun bar din lume de către publicaţia The World’s 50 Best Bar.

Barul are în decor influenţe art deco şi a fost deschis în 1889. Despre varianta din 2017 a localului, juriul a spus că este una dintre cele mai importante destinaţii din lume unde poţi bea un cocktail de calitate. American Bar a fost la început o denumire dată tuturor localurilor care serveau cocktailuri. La începutul secolului trecut Londra era plină de astfel de baruri, însă doar cel de la Savoy a rezistat.

Aici au lucrat barmani care au făcut istorie: Ada Coleman, singura femeie care a ocupat această poziţie şi inventatoarea cocktailului Hanky Panky şi Harry Craddock, unul dintre barmanii celebrii ai anilor 1920-1930. El nu a inventat vreo băutură, dar a pus toate cunoştinţele sale într-o carte, Savoy Cocktail Book, care este şi astăzi biblia barmanilor din toată lumea. Meniul de cocktailuri al barului, ”Coast to Coast” are ingrediente care spun istoria Marii Britanii din cele mai vechi timpuri până în prezent.

Barul hotelului Savoy, din Piața Trafalgar, este unul dintre puţinele care au supravieţuit până în zilele noastre.

Erik Lorincz, barman la American Bar: „American Bar se află în acest loc din 1903. A fost întotdeaua o destinaţie pentru un cocktail, pentru că pe atunci nu erau multe baruri care să ofere cocktailuri. În anii ’20 sau ’30, a apărut o carte publicată de Harry Craddock, primul barman-şef de aici, şi care e considerată şi azi biblia cocktailurilor.”

Aşadar, e un bar cu istorie. Dar, în loc să se agaţe de trecut, barmanii de aici au continuat să experimenteze noi băuturi, reţete şi arome. În prezent, le oferă clienţilor o veritabilă călătorie de pe o coasta pe altă a Marii Britanii, folosind ingrediente specifice diferitelor zone. De exemplu, Kentish Cob conţine rom de opt ani, un suc de alune acidulat, sirop de plante fermentate şi vermut. Dar preţul nu tocmai mic: 20 de lire.

William Drew, redactor-şef The World’s 50 Best Bars: „Ce e fascinant la un bar ca acesta e că a reuşit să rămână relevant şi contemporan, chiar dacă e unul dintre cele mai vechi baruri, e aici de 125 de ani. Are o istorie incredibilă, dar nu e încremenit în trecut, e în mare măsură un bar din 2017.”

Cel mai bun bar din lume are, însă, în meniu şi numeroase cocktailuri fără alcool. Cum ar fi, de pildă, Art Deco – pe baza de siropuri de eucalipt şi mentă.

Erik Lorincz, barman la American Bar: „Acum există această preocupare pentru traiul sănătos, oamenilor le pasă ce beau, ce mănâncă, iar pentru noi e important să le oferim oaspeţilor băutura potrivită. Aşa că mai întâi punem întrebări şi apoi le trimitem băutură la masă.”

Declan MCGurk, managerul barului, a spus despre premiu că ”este o onoare să primească cea mai importantă distincţie pe care industria o poate da în acest moment.” De asemenea, Erik Lorincz, barman şef, a declarat că ”este o realizare extraordinară pentru American Bar şi un moment de mândrie profesională, pentru că localul duce mai departe reputaţia câştigată în 128 de istorie şi continuă să fie un lider în industie chiar şi după atâţia ani”. Barmanul îşi aminteşte că pentru a fi angajat la American Bar a trebuit să susţină un examen care a presupus prepararea a 250 de cocktailuri clasice. El este al 11-lea barman care conduce localul şi în 2011 a primit premiul pentru ”Cel mai bun barman din lume”.

Aceasta nu este prima distincţie pe care American Bar o primeşte. În 2016 a luat premiul pentru ”Cea mai bună echipă” şi tot atunci a fost numit ”Cel mai bun bar din Europa”.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *