Iubim mâncarea, cine nu este absolut curios să experimenteze şi să se delecteze cu preparate culinare străine, care mai de care mai scumpe, mai exotice, mai greu de preparat? În alte ţări, tot ceea ce nouă ni se pare greţos şi de neconceput, este ridicat la rang de DELICATESĂ, indică un top al alimentelor ciudate, realizat de secţiunea de călătorii a publicaţiei britanice The Daily Telegraph.
Cel mai „drăguț”
Chiar dacă porcuşorii de Guineea pot părea drăguți într-o sală de clasă, în farfurie priveliștea e mai puțin adorabilă. Familiile peruane cresc porcuşorii de Guineea deoarece, în zona Anzilor, aceștia sunt considerați o sursă bună de proteine. Cuy, așa cum sunt denumiți de către localnici, sunt prăjiți și serviți întregi, fără a li se înlătura capul și membrele. Gustul este similar cu cel al cărnii de iepure, însă nu au prea multă carne, iar pielea poate avea o textură cauciucată.