În fiecare zi consumăm alimente procesate care au în compoziţia lor elemente atât de dăunătoare pentru sănătate, încât în unele ţări au fost interzise.
În ultima perioadă, Uniunea Europeană, China, precum şi alte mari state de pe mapamond au început să elimine de pe piaţă mâncărurile procesate care pun în pericol viaţa oamenilor, lucru care nu se întâmplă însă şi în Statele Unite ale Americii. Aşadar, nu este de mirare de ce obezitatea şi bolile asociate acesteia (diabet, boli de inimă etc.) sunt principala cauză a deceselor din SUA.
Puii spălaţi în… clor
Sute de mii de pui sunt îngrămădiţi în depozite mici, fapt ce duce la contaminarea lor cu numeroşi patogeni extrem de periculoşi. Pentru a scăpa de pericol, producătorii spală carnea de pui cu substanţe chimice folosind aparate asemănătoare aruncătoarelor de flăcări. UE a interzis comercializarea cărnii de pui tratate cu clor.