Ca în fiecare primăvară, în Centrul orașului Caransebeș este organizat tradiționalul Târg de mărțișor. De asemenea Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din municipiul Caransebeș, a desfășurat în această perioadă activități culturale specifice mărțișorului.
Mărțișorul este considerat simbolul primăverii, al revenirii la viață a naturii și a tot ce o înconjoară.
Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș a acordat și anul acesta o deosebită importanță tradiției de mărțișor.
Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din municipiul Caransebeș, a desfășurat în această săptămână activități culturale menite să prezinte semnificația mărțișorului cu origini, legende, obiceiuri. În acest sens până în 1 martie s-a desfășurat o nouă ediție a Târgului de Mărțișor, la care 7 artizani și-au expus produsele spre vânzare, de la mărțișoare tradiționale până la creații inedite din săpun, ceară de albine sau ciocolată, hand made, figurine, diverse bijuterii, cadouri confecționare manual.
În centrul orașului Caransebeș, până pe data de 8 martie, cetățenii în pot admira și achiziționa ornamente , flori, diverse bijuterii decorative şi cadouri confecționare manual, în cadrul tradiționalului Târg de mărțișor.