
Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 16 incendii: 4 incendii produse la locuințe, iar alte 12 manifestate la vegetație uscată.
Pompierii orăvițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei gospodării din localitatea Ciclova Română. În urma incendiului, a ars plafonul și s-au deteriorat coșul de fum și instalația de încălzire.
Și pompierii din Caransebeș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din satul Var. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta cu flacără la acoperișul casei, iar în timpul intervenției, pompierii au extras din interior o butelie, înlăturând astfel pericolul unei explozii. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 120 mp și au fost afectate parțial tavanele a 2 dormitoare, o bucătărie și un hol.
Încendiu a fost și la o casă din Fârliug. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără la acoperișul casei, o cameră, bucătărie, hol și o anexă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Misiunea a durat aproximativ două ore și jumătate, iar pompierii au reușit să împiedice propagarea focului la celelalte încăperi ale locuinței, precum și la casele învecinate.
Mai mult, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei gospodării din satul Divici, comuna Pojejena, în urma căruia a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 40 mp.
Din fericire, în urma acestor incendii nu s-au înregistrat victime, iar cauzele de izbucnire au fost coșurile de fum necurățate de funingine, deteriorate sau neprotejate termic față de materialele combustibile.
De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 12 incendii manifestate la arderi necontrolate, în urma cărora au fost afectate aproximativ 60 ha de teren. Cele mai semnificative evenimente, cu suprafețele cele mai mari distruse de flăcări, s-au înregistrat pe raza administrativ-teritorială a localităților Cornea, Iablanița, Obreja, Sacu și Constantin Daicoviciu.
Principala cauză de producere a acestor incendii rămâne folosirea focului deschis în spații deschise, cu scopul de a curăţa terenurile de vegetația uscată, însă această practică este foarte periculoasă care, mai ales în condiții de vânt, reprezintă un pericol real pentru viaţa oamenilor, bunurile acestora, precum şi pentru mediul înconjurător.