A venit și rândul claselor din învățământul liceal — filiera tehnologică și claselor din învățământul profesional, să intre în vacanța de vară.
În aceste cazuri, anul școlar a avut o durată de 37 de săptămâni de cursuri și s-a încheiat astăzi, 28 iunie, conform calendarului oficial.
Elevii și preșcolarii, respectiv grupele de grădiniță, școala primară, clasele a V-a – a VII-a și a IX-a – a XI-a, au încheiat cursurile pe data de 21 iunie.
Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar, care s-a încheiat ceva mai devreme, pe 07 iunie, a avut o durată de 34 de săptămâni de cursuri, iar pentru clasa a VIII-a, anul școlar, care s-a încheiat pe 14 iunie, a avut o durată de 35 de săptămâni de cursuri.
De astăzi, toată lumea a intrat oficial în vacanța de vară, vacanță care se va termina pe data de 08 septembrie, urmând ca pe 09 septembrie să înceapă noul an școlar.
Reamintim că, începând cu anul școlar 2022-2023, anul școlar este împărțit pe 5 module, în loc de semestre, cum era până atunci.
Modificarea a fost susținută de fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu.
Actualul ministru al Educației, Ligia Deca, a spus, în luna martie, că structura anului școlar va rămâne în continuare organizată pe module.
Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se vor desfășura în perioada 9 septembrie 2024 – 30 mai 2025, pe parcursul a 5 zile lucrătoare consecutive, planificarea fiind la latitudinea fiecărei unități de învățământ. Cele 2 programe vor fi planificate în intervale diferite de cursuri.
În cadrul învățământului liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional, perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” vor include activități de instruire practică, respectând obiectivele acestor programe.
În învățământul postliceal, perioadele destinate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” vor include activități de instruire practică.