Descoperiri pe care nimeni nu le poate explica – Templul din Saksaywaman

Există nenumărate engime istorice fascinante despre care nimeni nu poate oferi vreo explicaţie viabilă, mistere pe care poate că nu le vom afla niciodată. În pofida invocării ultimelor descoperiri științifice, ne vedem nevoiți să constatăm că misterele persistă și că întrebările continuă să-și aștepte răspunsurile.

Complexul Templului din Saksaywaman, Peru

Piatra perfectă a acestui templu antic care a fost finalizată fără utilizarea unei singure picături de mortar este cu adevărat uimitoare. În unele cazuri este imposibil să treci chiar o bucată de hârtie printre pietre. Fiecare bloc are de altfel o suprafață netedă și colțuri rotunjite. Cum a fost construit? Nimeni nu știe.

La periferia orașului Cusco din Peru se află complexul fortificat Saksaywaman. Situl arheologic este renumit pentru zidurile sale din piatră, înalte și de 6 m, cu o lungime totală de circa 1 km. Multe dintre blocurile de piatră folosite în construcția zidului sunt enorme, ajungând chiar și la 200 de tone, fiind cele mai mari folosite la orice construcție din America prehispanică. Să mai spunem că zidul se află la o altitudine de 3,700 de metri în Munții Anzi?

Pietrele folosite în construcția teraselor Saksaywaman nu sunt montate cu ajutorul vreunui mortar, însă se îmbină perfect. Această complexitate uluitoare a îmbinării bolovanilor din piatră care se pliază perfect pe forma celorlați, varietatea de forme, modul în care pereții se apleacă spre interior și mai ales tehnologie cu care oamenii acelor timpuri au manipulat blocuri enorme de piatră și leau aranjat cu atâta precizie rămân mistere la care cercetătorii încearcă să găsească răspunsuri de zeci de ani.

Nimeni nu știe când și mai ales de ce s-a construit acest zid. Incașii înșiși au recunoscut în fața conchistadorilor spanioli că această structură era acolo cu mult înaintea lor. În cazul în care constructorii au fost mai vechi, înseamnă că a existat o civilizație mult mai avansată decât cea incașă, despre care nu știm nimic, cu excepția faptului că acesta a fost capabilă să creeze structuri cum este cea de la Saksaywaman.

O teorie interesantă își are rădăcinile într-o legendă locală. Aceasta vorbește despre existența unui lichid derivat din plante capabil de a transforma pietrele în obiecte moi, ușoare. O altă terie vorbește despre faptulcă acești bolovani erau încălziți printr-o tehnologie necunoscută până în punctul în care deveneau maleabili, acest lucru explicând modul în care s-au pliat între ei. În timp ce teoriile rămân speculative, unele urme lăsate pe pietre indică faptul că blocurile ar fi putut fi „turnate” în aceste forme precise chiar la Saksaywaman.

Teoria oficială ne vorbește despre faptul că aceste blocuri au fost cioplite în această formă și că apoi, cu uneltele primitive de atunci, au fost ridicate și amplate perfect. Ca și în cazul Piramidei lui Keops, dar și a altor construcții misterioase de pe Terra, varianta oficială pretinde că s-au realizat cu unelte primitive lucruri care sunt dificil de realizat și astăzi cu tehnica modernă!!!

Tocmai de aceea, Ben Bendig, autor au unei cercetări ample pe această temă, este de părere ca ar trebui să ne schimbăm modul în care îi privim pe antici și să acceptăm posibilitatea măcar că oamenii acelor timpuri dețineau tehnologii pe care doar astăzi le mai avem la dispoziție.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *