„Dragoste Fără Cuvinte”, filmul cu personaje surde și limba semnelor române, și-a ales actorii cu deficiențe de auz

Primul lung-metraj din România în care persoanele surde și limba semnelor române se află în prim-plan se va lansa în primăvara anului viitor și va oferi o poveste de viață despre două lumi și culturi diferite care se intersectează în moduri neașteptate. Pentru acest film a fost implicată Asociația Națională a Surzilor din România (ANSR), care a organizat la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, castingul pentru rolurile principale și secundare oferite actorilor cu deficiențe de auz.

După o analiză amănunțită, ANSR alături de regizorul Octavian Iacob și echipa de proiect au acordat rolurile principale pentru personajele surde lui Jeni Ion și Eduard Iacovache doi tineri apreciați și binecunoscuți în comunitatea surzilor din țara noastră. Jeni o va interpreta pe Alexia, angajata unei mari companii, în vreme ce Eduard va fi Sergiu, colegul ei de muncă și un bun prieten, membru într-o familie puternică dar și trecută prin încercări. Mihai – cel de-al treilea personaj-cheie, un tânăr auzitor, inteligent dar superficial, va fi interpretat de Paul Diaconescu și va intra într-o lume unde se aude în primul rând cu inima.

„Este o mare victorie culturală pentru noi, vom avea ocazia să ducem la cel mai înalt nivel aspecte mai puțin cunoscute publicului larg despre persoanele surde, limba semnelor și această frumoasă minoritate cultural-lingvistică din țara noastră. Nu ați mai trăit așa ceva până acum și veți trece printr-un ”roller-coaster” de sentimente și emoții alături de noi”, a afirmat Bogdan Anicescu Directorul ANSR și Managerul Proiectului.


Mai multe informații despre proiect pot fi găsite accesând pagina oficială de Facebook https://www.facebook.com/dragostefaracuvinte
Proiectul „Dragoste Fără Cuvinte: primul lung-metraj pentru persoanele surde din România” este derulat de Asociația Națională a Surzilor din România – ANSR și finanțat prin programul In Stare de Bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *