Elevii și preșcolarii s-au întors de astăzi în bănci, după aproape 2 săptămâni în care s-au bucurat de vacanța de Paște sau vacanța de Primăvară, așa cum este cunoscută și, deci, au început modulul 5 de învățare.
Acesta este de altfel ultimul modul al acestui an școlar și va avea o durată de aproximativ o lună și jumătate, până pe data de 21 iunie, când va începe vacanța de vară.
Astfel, atmosfera școlară revine la normalitate, cu emoția și entuziasmul specific începutului de sfârșit de an școlar.
Vacanța mare va începe sâmbătă, 22 iunie și se va termina duminică, 8 septembrie, urmând ca pe 9 septembrie să înceapă noul an școlar.
Reamintim că, începând cu anul școlar 2022-2023, anul școlar este împărțit pe 5 module, în loc de semestre, cum era până atunci.
Modificarea a fost susținută de fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu.
Actualul ministru al Educației, Ligia Deca, a spus, în luna martie, că structura anului școlar va rămâne în continuare organizată pe module.
Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024.
Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 14 iunie 2024.
Pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 28 iunie 2024.
Pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.