Încă 5 incendii au avut loc pe raza județului Caraș-Severin, în ultimele zile

 

Forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin intervin zi şi noapte pentru lichidarea zecilor de incendii care izbucnesc pe întreg teritoriul.

Doar în ultimele zile, aceștia au intervenit pentru stingerea a 5 incendii.

Unul s-a produs la un adăpost de animale din Caransebeș, acolo unde au intervenit pompierii, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și două autospeciale de stingere.
În urma incendiului au ars adăpostul de animale, construit din lemn, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, o anexă gospodărească, cu o suprafață de aproximativ 50 mp, cu bunurile din interior, precum și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp.

Pompierii au fost solicitați să intervină și pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de prelucrare a lemnului din Ticvaniu Mic.
În acest caz, la fața locului au ajuns pompierii din Oravița, cu două autospeciale de stingere.
Aceștia au acționat aproximativ o oră pentru lichidarea incendiului, în urma căruia au ars aproximativ 7 tone de rumeguș.

Mai mult, pompierii cărășeni au acționat pentru stingerea a 3 incendii manifestate la arderi necontrolate, 2 la vegetație uscată și 1 la deșeuri menajere, în urma cărora au fost afectate 6 ha de teren.

Folosirea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timp de vânt sau de uscăciune avansată este interzisă.

De asemenea, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurând supravegherea permanentă a arderii și stingerea jarului după terminarea activităţii.

Nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.
De asemenea, informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă fiipregatit.ro.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *