Incendii peste incendii

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj din Oțelu Roșu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Reșița, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea acestora, incendiul se manifesta cu flacără violentă la acoperișul anexei, dar și în interiorul acesteia. Misiunea a durat aproximativ 3 ore, pompierii reușind să împiedice propagarea focului la celelalte încăperi ale locuinței, precum și la casele învecinate. În urma incendiului a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 30 mp și au fost distruse autoturismul proprietate personală, în proporție de 95%, mobilierul și sculele electrice depozitate în anexă. Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric generat de un cablu electric defect.

Și o anexă din curtea unei case din Răcăjdia a fost cuprinsă de flăcări. 2 ore s-au luptat cu flăcările pompierii orăvițeni, în urma incendiului fiind distrus acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 30 mp și lemnele depozitate în interior. De această dată, cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jar sau scântei.

Din fericire, în urma acestora nu s-au înregistrat victime.

Pompierii au acționat și pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în urma căruia a fost afectată o suprafață de aproximativ 10 mp. Incendiul s-a produs la Băile Herculane, în apropierea DN 6, din cauza utilizării focului deschis în spații deschise.

Pentru a preîntâmpina producerea unor situații de urgență asemănătoare, trebuie să:
– Efectuați verificarea periodică a instalaţiei electrice și să nu lăsați în funcțiune, nesupravegheate, aparatele electrice;
– Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
– Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi să le înlocuiţi atunci când sunt uzate;
– Nu suprasolicitaţi o priză, deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
– Curățați coşurile de funinginea depusă şi să le întreţineţi prin zugrăvire, pentru a observa şi repara eventualele fisuri apărute;
– Verificați cu grijă sobele, canalele si coşurile de evacuare a fumului, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

Mai mult, s-au înregistrat și 15 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații pentru asistența persoanelor aflate în dificultate.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *