Magia Crăciunului plutește în aer! Colindătorii cărășeni au mers din casă în casă să vestească nașterea lui Isus Hristos, iar copiii s-au bucurat de cadourile primite de la Moș Crăciun

Magia Crăciunului plutește în aer! Gospodinele au pregătit bucate tradiționale delicioase pentru masa de sărbători, colindătorii cărășeni au mers din casă în casă să vestească nașterea lui Isus Hristos, iar copiii s-au bucurat de cadourile primite de la Moș Crăciun.

 

Sărbătorile de iarnă pot fi definite de mai multe lucruri: colinde, brăduț împodobit, cadouri și nu în ultimul rând, masa de Crăciun luată în familie, care completează perfect spiritul sărbătorilor.

Ziua de Ajun și Prima zi de Crăciun în Banat au fost magice mai ales pentru copii.

Moș Crăciun i-a vizitat pe fiecare în parte și le-a lăsat sub brad cadouri din sacul lui fermecat.
Cei mici l-au așteptat cu emoție și nerăbdare. Iar casele s-au umplut de râsete şi chiote de bucurie pentru că Moşul a ştiut exact ce și-au dorit.

Acolo unde a ajuns mai devreme, Moș Crăciun le-a oferit chiar el cadouri copiilor.

Și s-a bucurat de cântecele și poeziile învățate special pentru el.

Dar, în cele mai multe case, Moșul a venit tiptil, în timp ce copiii dormeau, și a lăsat surprizele sub brad.

Sărbătoarea Nașterii Domnului este specială în Banat, unde românii, ungurii, sârbii, bulgarii, nemții și alte minorități celebrează Crăciunul în armonie. Astfel, ar fi păcat ca tradițiile să se piardă.
Fără îndoială, pe lângă oferirea de cadouri, colindatul este cel mai cunoscut obicei pentru bănățeni.

 

Conform traditiei românești, colindătorii trebuie să meargă din casă în casă și să colinde gazdele pe toată perioada Crăciunului. La Reșița, cei mici au colindat cu mare bucurie și entuzism.

 

 

 

 

În ajunul Crăciunului, în localitatea Ticvaniul Mic, copiii au pornit la colindat încă de dimineață.

De la cei mai mici până la cei mai mari au așteptat sărbătoarea Sfântă a Crăciunului cu mare bucurie. Locatarii unui bloc din zona Intim- Govândari din Reșița s-au putut bucura de o atmosferă frumoasă de sărbătoare, ascultând colinde de pe geamurile locuințelor lor, cântate de un grup de colindători.

Crăciunul sau Nașterea Domnului Iisus Hristos, este cea mai importantă sărbătoarea a creștinătății, celebrată la data de 25 decembrie. Ea ne aduce vestea venirii pe lume a Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos. De asemenea, Crăciunul face parte din cele 12 praznice împărătești ale bisericilor de rit bizantin.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *