MAI a echipat pompierii cu 12 autospeciale de primă intervenție


12 autospeciale de primă intervenţie pentru lucrul cu apă de înaltă presiune şi hidroperforare, care pot penetra sau tăia orice tip de material de construcţie, au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceste instalații vor facilita intervențiile în caz de incendii, vor proteja vieți și vor salva vieți.

Este încă un pas într-un program mai larg pe care Ministerul Afacerilor Interne îl desfășoară de mai mulți ani și care va continua ani buni, pentru echiparea pompierilor salvatori, în general și a tuturor celor care intervin în situații de urgență, de la pompieri, la polițiști, jandarmi și cadre medicale din structurile SMURD.

Potrivit IGSU, în total vor fi achiziţionate un număr de 42 de autospeciale, prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, celelalte 30 urmând a fi recepţionate şi distribuite inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă până la sfârşitul lunii octombrie.

La eveniment a participat Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și adjunctul inspectorului general al IGSU.

O astfel de autospecială a fost distribuită județului Caraș-Severin.

Achiziționarea tehnicii de intervenție performantă care să asigure servicii la cele mai înalte standarde pentru cetățeni este și va rămâne o prioritate pentru IGSU, astfel că și în perioada următoare vor fi depuse eforturile necesare pentru ca acest proces să continue, în cele mai bune condiții, iar angajamentele asumate să fie optim acoperite.

TIPURI DE MISIUNI
– stingerea incendiilor în zone urbane și rurale
– prim răspuns în combaterea incendiilor din spații închise
– intervenția ofensivă în cadrul structurii incendiate
– penetrarea/tăierea oricărui tip de material de construcție
– pulverizarea jetului de apă în interior, la presiuni mari, pentru răcirea eficientă a incintei și combaterea rapidă a focului, cu un consum de apă redus
– atacarea incendiului produs în interiorul unei incinte, din exterior
– controlarea focarelor ascunse și a incendiilor produse în structuri compartimentate, fiind astfel evitat riscul de răbufnire sau incendiere totală, cu limitarea daunelor suplimentare cauzate de apă
– deplasare rapidă la intervenție
– realizarea optimă a dispozitivului de intervenție
– hidroperforarea materialelor de construcții şi pulverizarea apei sub formă de ceață(cu un randament extrem de ridicat pentru răcire şi stingere).

BENEFICII
– randament de stingere crescut, prin folosirea unei cantități reduse de apă
– deținerea unui aparat de termoviziune pentru identificarea focarelor și organizarea misiunii de stingere prin hidroperforare, căutarea și extragerea rapidă a victimelor din – zonele cu vizibilitate redusă, monitorizarea evoluției focarelor și identificarea opțiunilor și metodelor alternative de acces/intervenție
– un plus de siguranță pentru personalul de intervenție

CARACTERISTICIAUTOSPECIALĂ
– șasiu  IVECO Daily 70C18H
– putere:131kW
– tracțiune:4×2
– vitezămaximă:130km/h

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *