O reţetă caldă cu parfum de iarnă

o-reteta-calda-cu-parfum-de-iarna

Vinul fiert este una dintre băuturile simbol ale iernii. Şi dacă îi adaugi şi câteva mirodenii aromate vei obţine un gust savuros.

Pentru această reţetă ai nevoie de o clementină, un lime, 50 g zahăr brun, 2 cuişoare, un baton de scorţişoară, un anason, puţină nucşoară, o păstaie de vanilie şi o sticlă de vin roşu.

Ce trebuie să faci?

Curăţă clementina şi lime-ul cu un cuţit pentru a obţine coji mai subţiri. Apoi storce fructele. Într-o crăticioară, la foc mediu, pune zahărul, apoi sucul de fructe şi cojile acestora. Adaugă cuişoarele, anasonul, puţină nucşoară, scorţişoara, vanilia din păstaie şi vin cât să acoperi zahărul. Amestecă până când zahărul se dizolvă, apoi lasă să fiarbă, după care dă focul mic şi mai lasă 4 minute. După, toarnă restul vinului şi aşteaptă să se încălzească, nu să fiarbă, apoi închide aragazul.

Serveşte după ce se mai răceşte. Noroc!

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *