Peste 30 de voluntari au început pregătirile în cadrul programului național „Salvator din Pasiune”

An de an, reprezentanții Inspectoratelor pentru Situații de Urgență îi așteaptă pe toți cei dornici să li se alăture salvatorilor și să acumuleze experiență.

Deci și anul acesta, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al Județului Caraș-Severin și-a căutat noi voluntari și i-a găsit.

Astfel, peste 30 de voluntari au început pregătirile în cadrul programului național „Salvator din Pasiune”.

Este vorba mai exact despre 34 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, care și-au dorit și își doresc să participe la misiuni alături de pompierii militari cărășeni.

Pentru a putea participa la intervenţii alături de echipajele profesioniste, voluntarilor li se va asigura participarea la cursuri de pregătire care se vor stabili periodic, însă, pentru a primi certificatele de salvatori, aceștia vor avea de trecut o examinare teoretică și una practică.

Campania „Salvator din pasiune” își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă.

Menționăm că activităţile de voluntariat presupun implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii, prin însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de acordare a primului ajutor calificat, participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă, cum ar fi incendii sau inundaţii, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare a măsurilor preventive în rândul cetăţenilor.

Menționăm că anul acesta s-au împlinit 6 ani de când Departamentul Pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a lansat semenilor provocarea de a deveni voluntari în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România, prin intermediul proiectului „Salvator din pasiune”.

Demersul a urmărit beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Detalii suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul IGSU şi cele ale inspectoratelor județene pentru situaţii de urgenţă.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *