Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reșița au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o afumătoare în municipiul Reșița. Aceștia s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără pe aproximativ 5mp din suprafaţa construcției, cu pericol de propagare la întreaga casă și anexele învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire.
De asemenea, ei au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară din satul Rugi, comuna Păltiniș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul era localizat de către localnici. Intervenția promptă a pompierilor militari a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite, împiedicând astfel propagarea flăcărilor la întreaga locuință. Proprietarii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. În urma incendiului au ars bunuri din dormitor și s-au degradat pereții camerei pe o suprafață de aproximativ 25 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un mijloc de încălzire local nesupravegheat ori supraîncălzit.
Mai mult, ei au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unei clădiri din Băile Herculane. La sosirea echipajelor de intervenție ardea cu flacără deschisă și degajare mare de fum pe o suprafață de aproximativ 15 mp din subsolul clădirii, unde erau depozitate diferite materiale. Exista pericol de propagare la biblioteca orașului, care se află deasupra subsolului incendiat. La locul intervenției a fost prezent și SVSU Baile Herculane și un echipaj de poliție. În urma incendiului au ars două saltele, o canapea, două noptiere și alte materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații închise, respectiv o lumânare aprinsă și lăsată nesupravegheată.
Și la Moldova Nouă, salvatorii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuințe, proprietate individuală, din orașul Moldova Nouă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
Pompierii au desfăşurat și acţiuni de verificare a secţiilor ATI din unităţile spitaliceşti ale judeţului, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, au desfăşurat două misiuni de salvare animale, precum şi alte misiuni în sprijinul comunităţilor.
În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.