Vacanța este momentul perfect pentru distracție și aventură, dar și pentru a învăța lucruri noi și utile!
Recent, copiii din cadrul Taberei din Inima Satului Grădinari-Greoni au avut ocazia să participe la o întâlnire specială cu pompierii orăvițeni.
Aceștia le-au oferit sfaturi valoroase despre cum să procedeze în cazul producerii unei situații de urgență.
De asemenea, copiii au învățat tehnici de prim ajutor, care pot face diferența în momente critice, au probat echipamentele specifice pompierilor și au învățat să manevreze pistolul de refulare a apei, perfect pentru a se răcori într-o zi toridă de vară.
De asemenea, pompierii din cadrul Detașamentului Reșița și Secției Oravița au fost prezenți în Tabăra din Inima Satului Moniom și Tabăra din Inima Familiei Anina, în cadrul proiectului Episcopiei Caransebeșului „Împreună pentru copiii noștri”.
Copiii au fost foarte atenți la sfaturile pompierilor despre modul de comportare corect în diferite situații de urgență și, mai mult, micii „salvatori” au fost entuziasmați când au putut să pună în practică cunoștințele obținute.
Un moment deosebit a fost organizarea unei tiroliene la Moniom, unde copiii au putut experimenta o activitate plină de adrenalină, sub atenta supraveghere a pompierilor.
Și polițiștii cărășeni au continuat seria atelierelor educativ-preventive în rândul copiilor aflați în Taberele din Inima Satelor, cu o nouă activitate în tabără organizată la Moniom.
Împărțiți pe 3 grupe, în funcție de categoria de vârstă, aproape 70 de copii au învățat, s-au distrat și au participat activ la activitățile propuse de polițiști.
Cei mai mici au participat la un concurs de biciclete, trotinete și role, organizat de polițiștii de la Biroul Rutier și s-au bucurat de Tei, câinele de urmă din cadrul Serviciului Criminalistic.
Copilașii de la ciclul primar au fost provocați de colegele de la Biroul Siguranță Școlară, să răspundă la întrebări pe teme educativ-preventive, în cadrul unui joc interactiv, intitulat „Vreau să fiu în siguranță la școală, acasă și online”.
Iar tinerii de gimnaziu au luat parte la o prezentare adaptată vârstei lor, privind siguranța în mediul online, aflând în mod concret ce pericole există în mediul virtual, cum acestea se pot transforma în capcane pentru viața reală și cum să evite aceste probleme.
Cu toții au continuat apoi cu activitățile practice și distractive propuse de colegii de la ISU Semenic.
Prin astfel de activități, copiii sunt pregătiți să gestioneze în mod corect situațiile dificile.