Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești a scos la concurs 300 de locuri, respectiv 275 de locuri la specialitatea subofiţer de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri la specialitatea subofițer administrativ.
Însă, pentru a putea candida, concurenţii trebuie să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00 și să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.
Cererile de înscriere se pot depune online, până la data de 14 mai, pe adresa de email resurseumane.cs@yahoo.com.
Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează până pe 21 mai.
De asemenea, în vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până pe 21 mai, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin, situat în Reşiţa, pe Strada Castanilor, nr. 123.
Probele de concurs se vor desfăşura la sediul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti şi constau în evaluarea performanței fizice, prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, organizată în perioada 25 – 31 mai şi evaluarea cunoștințelor, prin susținerea unui test grilă la disciplina matematică, care va avea loc în data de 15 iunie.
Informații suplimentare se pot obține la 0255/211.213, 0255/211.214, INTERIOR 27102, 27103, respectiv 0756.132.145 sau 0756.132.146 sau pe site-ul www.isusemenic.ro, la secțiunea Carieră.
Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești este instituţia de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne destinată formării iniţiale a subofiţerilor de pompieri și protecție civilă și a maiștrilor militari auto.
Pregătirea se realizează în conformitate atât cu legislația generală în domeniul educației naționale, prin respectarea actelor normative elaborate de Ministerul Educației Naționale, cât și a celei specifice Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât absolvenții școlii să poată face față cu succes provocărilor profesionale.
Școala este un loc al maturizării fizice și psihice, un loc al descoperirii și dezvoltării personale, al devenirii. Formăm profesioniști, formăm caractere, formăm coechipieri în lupta împotriva imprevizibilului, a forțelor naturii și a greșelilor umane.