Ministrul Educației anunță pentru România o nouă schimbare profundă pe care autoritățile vor să o implementeze în toată țara, în viitorul apropiat, spre beneficiul a milioane de copii.
Este vorba mai exact despre accesul la educație pentru copiii din spitale.
Astfel, copiii diagnosticați cu boli grave vor avea acces la educație prin faptul că procesul de educație se va desfășura individualizat, adaptat nevoilor fiecăruia, la patul din spital, pe grupe în cadrul spitalului sau online, cadrul didactic fiind în permanentă legatură cu medicul curant al copilului.
Procesul de educație va fi desfășurat de către cadre didactice titulare în învățământ și de către alte cadre didactice membre ale Corpului Național al Profesorilor pentru „Școala din Spital”, urmând a fi reglementată modalitatea de normare a acestora, într-un mod flexibil și adaptat specificului din spital.
Procesul de educație va fi adaptat specificului bolii, perioadei de spitalizare și anului de studiu în care este înmatriculat elevul.
Programa va fi una diferențiată, ținându-se cont de numărul de ore alocat.
Pe toată perioada spitalizării, un cadru didactic va supraveghea parcursul educațional al preșcolarului/elevului și va fi în permanentă legatură cu unitatea de învățământ la care acesta a fost înmatriculat înainte de spitalizare.
Pe toată perioada spitalizării, preșcolarii, elevii și părinții acestora beneficiază de consiliere administrativă cu privire la drepturile educaționale pe care le au.