Secrete din bucatarie. Marinarea cărnii.

Marinarea carnii este un proces relativ simplu, prin care carnea isi modifica textura pentru a fi mai usor de consumat.

Pentru a evita efectul de intarire in cazul folosirii unei marinade prea acide, poti folosi lactate, care au un continut scazut de acid, precum iaurtul.
Asocierea dintre carne crudă şi iaurt poate nu ţi se pare tocmai potrivită. Totuşi, folosirea iaurtului pentru a marina carnea îţi poate schimba modul în care găteşti.

Iaurtul frăgezeşte carnea într-un mod mult mai eficient decât o fac marinadele clasice. Cele pe bază de oţet sau zeamă de lămâie întăresc proteinele din carnea de pui şi îi dau consistenţa asemănătoare cu cea a unui cauciuc. Iaurtul, în schimb, o frăgezeşte încet, iar carnea poate fi ruptă cu mâna. Pentru a avea acest efect este bine să lăsaţi carnea la marinat pentru mai bine de 12 ore.

Carnea pusă la marinat în iaurt va avea o crustă crocantă, iar interiorul va fi fraged şi suculent. Nu va fi caramelizarea aceea pe care o dau marinadele care au zahăr în ele, ci va fi mult mai moale, cu o textură mai interesantă. Efectul benefic al iaurtului asupra cărnii se vede atunci când puneţi carnea pe grătar. Aroma de fum amestecată cu cea de iaurt este incredibilă şi nu vă veţi mai sătura de ea.

Puteţi folosi orice fel de iaurt simplu, dar cel mai bun este cel gras şi cremos. Dacă îl veţi folosi pe acesta, este bine să adăugaţi în el un pic de zeamă de lămâie sau câteva picături de oţet. Pentru mai multă aromă, ghimbirul sau câteva fire de lămâiţă vor fi tot ce aveţi nevoie. Practic, în această marindă puteţi pune orice fel de condimente doriţi. Pentru carnea de porc, usturoiul rămâne cea mai bună variantă.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *