Simularea examenului naţional de Bacalaureat, pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a, a continuat astăzi, cu proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie, în funcție de profilul urmat.
În Caraș-Severin, aproximativ 1.700 de elevi au susținut aceste probe, în 28 de centre de examen organizate.
Examenul a început la ora 9.00, moment în care elevii au primit subiectele și au avut la dispoziție 3 ore pentru rezolvare. Următoarea probă, cea la alegere a profilului și specializării, are loc mâine, 26 martie, iar elevii din partea minorităților naționale vor susține joi, 27 martie, proba scrisă de limba și literatura maternă. Ei vor știi cum s-au descurcat pe data de 08 aprilie, atunci când vor afla rezultatele. Notele nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.
Reamintim că de anul trecut s-a trecut la evaluarea digitalizată. Lucrările elevilor sunt scanate în clasă și ulterior corectate pe o platformă digitală. Conform ghidului Ministerului Educației, fiecare profesor corector are în responsabilitate evaluarea a aproximativ 50 de lucrări. Acești profesori provin din alt județ decât cel de origine al candidaților, asigurând astfel obiectivitatea în evaluare. De asemenea, fiecare lucrare este evaluată de către doi profesori corectori.
Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor la nivel național sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi la finalul studiilor liceale.