Sarea este probabil cel mai important instrument din arsenalul unui chef, după un cuţit bun.
Compoziţia chimică a sărurilor de mai jos este aceeaşi, însă diferă textura şi densitatea.
Sarea de masă
Sarea de masă înseamnă cristale fine, uniforme, care o fac mai densă decât celelalte. Este extrasă de obicei din depozitele de sare subterane şi poate conţine agenţi antiagregare precum silicatul de calciu. Este indicat să o laşi pe masă pentru o condimentare de ultim moment. De asemenea, este potrivită pentru a săra pastele sau supele.
Sarea Kosher
Este mai puţin rafinată ca cea de masă, aşa că un vârf de sare kosher va fi mai mare şi mai puţin dens.
Este cea mai versatilă, excelentă pentru condimentarea produselor înainte, în timpul şi după gătit, dar mai ales foarte potrivită atunci când începi să pregăteşti carnea pe care vrei să o prepari.
Sarea de mare
Este foarte puţin prelucrată. Fulgii ei sunt strânşi din apa de mare evaporată şi pot conţine impurităţi ce pot altera culoarea.
Este mai scumpă ca celelalte şi ideală pentru finisare. Cea mai bună este Diamond Crystal, scriu cei de la Tasting Table.