Stracciatella alla romana

Stracciatella alla romana este o supă foarte populară în Roma, Italia. Numele provine de la stracciatella, care în italiană este diminutiv pentru straccia (fâşie, bucată).

Stracciatella alla romana este preparată în mod tradiţional dintr-un amestec de ouă bătute, parmezan, sare, piper, nucşoară, coajă de lămâie rasă şi câteodată griş. Toată această compoziţie se adaugă în ploaie, în supa de carne, amestecându-se uşor pentru a se forma zdrenţele de ou („stracciatelle”).

Ingrediente:

1, 5 l supă de carne
4 ouă
50 g parmezan
1 praf de nucşoară
1 linguriţă coajă de lămâie
1 praf de sare

Preparare:

Într-un bol, se bat bine ouăle, cu telul, apoi se amestecă şi cu parmezanul, nucşoara, coaja de lămâie, sarea şi piperul, până când compoziţia se omogenizează. Separat, într-o oală mai mare, toarnă supa de carne, de preferat făcută în casă, iar când începe să fiarbă adaugă în ploaie amestecul, pentru a se forma zdrenţe de ou. Continuă să amesteci, pentru a evita cocoloaşele. Supa este gata când se găteşte bine oul. Se serveşte cât mai caldă, cu o felie de pâine prăjită, peste care se adaugă parmezan.

Supa se serveşte în castroane în care înainte se adaugă o felie de pâine prăjită cu parmezan pe deasupra.

În vremuri de demult, stracciatella alla romana se parfuma cu măghrian. Alte reţete sugerează pătrunjelul. Americanii au adaptat reţeta cu spanac.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *