Supă-cremă „raw vegan”

Amestecul dintre caldura rezultata in urma prepararii alimentelor si caldura verii nu este deloc placut. In timpul verii, ideea de a petrece timp in bucatarie nu este, probabil, una atragatoare.

In plus, alimentele care ar putea fi reconfortante si care incalzesc corpul pe timp de iarna nu sunt ideale pentru o seara fierbinte de vara. In schimb, puteti alege alimente racoroase care necesita putin timp de preparare si care va vor oferi mai mult timp pentru a va bucura de soare si vacanta.

Alimentele racoroase si cu mai putine calorii sunt o modalitate potrivita de a va incepe ziua, oferind in acelasi timp organismului energia de care acesta are nevoie pentru un stil de viata activ.

Pentru prepararea unei supe raw-vegan ai trebuinţă de: 300 g roşii bine coapte, un ardei roşu, 50 g nuci caju, un sfert de dovlecel mic, curăţat de coajă, câteva cuburi de păstârnac, câteva cuburi de rădăcină de pătrunjel, 25 g frunze de pătrunjel, 25 g frunze de ţelină, 100 ml apă călduţă (40°C), sare neiodată, după gust.

Preparare: Vom toca rădăcinoasele în prealabil, cu scopul de a uşura munca blenderului. Apoi, le vom răsturna pe rând într-un blender de mare viteză şi le vom procesa cu răbdare până la omogenizare completă. Dacă aveţi un blender mai slab (până în 800 W), procesaţi ingredientele pe rând, pentru a evita arderea aparatului. Supa se serveşte cu verdeaţă presărată deasupra.

De reţinut: atunci când facem supe sau smoothie verde, aveţi grijă să nu le mixaţi mai mult de un minut şi jumătate. Din cauza vitezei şi a timpului mare de procesare, „blocurile” de vitamine şi minerale încep să se descompună după mai multe minute. Modalitate de păstrare: supa se consumă imediat şi nu poate fi lăsată în frigider, deoarece se va oxida şi îşi va schimba gustul şi mirosul.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *