Trecerea în noul an se apropie cu pași repezi. În România, al doilea Revelion petrecut în pandemie vine cu mai puţine restricţii, spre deosebire de anul 2020. În acest an, cei care au certificat verde pot petrece noaptea dintre ani inclusiv la restaurant.
Reșițenii se pregătesc pentru al doilea an consecutiv să-şi petreacă Revelionul în condiţii de pandemie, majoritatea spunând că vor rămâne acasă şi că vor reduce cheltuielile faţă de anul trecut.
Românii sunt obișnuiți să aibe pe masă tot felul de bucate care de care mai apetisante de Revelion astfel încăt să întâmpine noul an cu o masă îmbelșugată pentru a avea parte de prosperitate şi sănătate.
Noaptea dintre ani este cea mai importantă noapte din an, fiind una simbolică, cu încărcătură emoțională. În acestă noapte, oamenii sunt atenți la ce mănâncă, cu ce se îmbracă și la gesturile pe care le fac.
În ultima zi din an se trage linie, se fac planuri pentru viitor, dar nu înainte de a respecta şi câteva superstiţii. Câteva dintre supersitiții sunt să se poarte culoarea roşie la miezul nopţii, să se țină bani în buzunar și să se mânănce struguri și pește.
Se spune că la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoana sa poarte o haina noua dar si ceva rosu, ori o alta culoare vesela pentru a atrage toate energiile pozitive. De asemenea, trebuie sa ai si bani in buzunar pentru ca noul an sa nu te prinda sarac.
Printre cele mai frumoase obiceiuri pe care romanii le au in noaptea de Anul Nou dar si in prima zi a noului an, colindele joaca un rol extrem de important. Printre acestea trebuie neaparat sa amintim Sorcova si Plugusorul.
Totusi, in noaptea dintre ani este important sa ne punem mereu o dorinta si sa intampinam anul ce vine cu sperante mari.
După multe eforturi făcute de autorități și alte compromisuri făcute de români, la final de an cu toții speră să petreacă noaptea dintre ani în liniște, alături de cei dragi ai lor.