Vremea rea s-a instalat, cu întârziere și în Caraș-Severin, iar dacă nu vrem sau nu putem să renunţăm la drumurile cu maşina, ar fi bine să luăm în calcul că şofatul e mai dificil şi trebuie făcut după reguli clare.
De exemplu, înainte de a porni la drum, șoferii trebuie să se intereseze cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
Verificată, spun polițiștii, trebuie să fie și funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare.
Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii recomandă şoferilor să conducă prudent, să evite depășirile, dar şi să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
Important de menționat este și faptul că șoferii trebuie să acorde o atenție sporită pietonilor.
Aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare.
Cât despre pietoni, ei sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Ei trebuie să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!
Lipsa ploii sau a ninsorii, a ceții, a carosabilului acoperit cu apă sau cu zăpadă pot face din șofat o plăcere, dar acest lucru se schimbă odată ce apar condițiile nefavorabile provocate de vremea rea. Însă, dacă luăm toate măsurile de siguranță, eliminăm într-un procent foarte mare pericolele și ne protejăm, atât pe noi, cât și pe cei din jur.