La nivel internațional, oamenii sărbătoresc și zile mai vesele sau chiar haioase uneori. Astăzi, 30 octombrie, este Ziua Bomboanelor de Porumb.
Iar când porumbul se lasă așteptat, ne mulțumim și cu fulgii de porumb ca ingrediente pentru ceva dulce.
Astfel, bomboanele crocante din fulgi de porumb și ciocolată vă vor încânta și pe voi, cu siguranță.
Ingrediente:
– 150 gr fulgi de porumb
– 200 g ciocolată cu lapte
– nucă marunțită sau stafide
– esență de rom
Se pun fulgii de porumb într-un bol și se mărunțesc foarte puțin. Se adaugă nuci mărunțite sau stafide și esență de rom.
Ciocolata se topește pebain-marie.
Ciocolata topită se adaugă peste fulgii de porumb și se amestecă bine cu o lingură. Se umezesc mâinile în apă și se formează cu grijă bomboane de mărimea dorită. Se pun pe un platou tapetat cu hârtie de copt și se dau la frigider pentru 50-60 de min.