Ziua Internațională a Ciocolatei Amăruie cu Migdale

Astăzi, 07 noiembrie, este Ziua Internațională a ciocolatei amăruie cu migdale. Acest preparat, ce aduce laolaltă gustul intens de boabe de cacao și aroma delicată a migdalelor, crează bună dispoziție și contribuie la buna funcționare a organismului.

Și pentru că azi avem liber la ciocolata amăruie cu migdale, amintim și care sunt câteva dintre efectele dovedite ale acesteia asupra stării de sănătate.

Obținută din boabele macinate ale arborelui de cacao, ciocolata amăruie este o sursă valoroasă de antioxidanți, grasimi nesaturate, minerale, vitamine, fibre și compusi chimici care acționează ca stimuli pentru sistemul nervos. Studiile au dovedit că în compoziția ciocolatei amărui există mai mulți antioxidanți decât în afine, portocală sau fructe de goji, care îmbunătățesc activitatea metabolismului, reduc radicalii liberi și previn îmbătrânirea celulară.

Cercetarile realizate de nutriționiști și neurologi au dovedit că ciocolata neagra cu migdale are efecte deosebite asupra digestiei, tranzitului intestinal, sistemului cardio-vascular și asupra sistemului neuronal. Pe lângă compușii antioxidanți, furnizați de ciocolata amăruie, conține și cantități importante de fibre, grăsimi nesaturate care contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular. Rezultatul cercetărilor au dovedit că cei ce consumă regulat o cantitate moderată de ciocolată amăruie cu migdale sunt mai puțin predispuși la afecțiuni cardiovasculare, au capacitate de concentrare mai ridicată, memorie mai buna și sunt mai fericiți! De altfel, ciocolata amăruie cu migdale este o sursă importantă de fibre și antioxidanți.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *