La 15 februarie este marcată, în fiecare an, Ziua internaţională a copilului bolnav de cancer.
Începând din 2002, în această zi sunt promovate campanii de colaborare, la nivel internaţional, pentru a spori gradul de conştientizare cu privire la cancerul infantil şi pentru a exprima susţinerea faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer, faţă de supravieţuitorii acestei maladii şi faţă de familiile acestora.
Simbolul Zilei internaţionale a copilului bolnav de cancer este fundiţa galben-aurie, al cărei scop este acela de a atrage atenţia asupra faptului că fiecare copil bolnav de cancer are dreptul la cea mai bună îngrijire medicală şi psihosocială posibilă, indiferent de ţara de origine, de rasă, de situaţia financiară sau de clasa socială.
Totodată, fundiţa galben-aurie aminteşte că multe dintre decesele copiiilor cu cancer pot fi evitate prin diagnosticarea exactă și în timp util.
La fiecare trei minute, un copil moare de cancer.
În fiecare an, peste 400.000 de copii şi adolescenţi cu vârsta sub 20 de ani sunt diagnosticaţi cu cancer.
Rata de supravieţuire depinde de regiunea în care aceştia trăiesc – 80% în ţări cu venituri ridicate, dar numai 20% în ţări cu venituri mici şi medii.
Obiectivul ţintă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de Ziua internaţională a copilului bolnav de cancer, este de a elimina suferinţa copiilor care luptă cu această boală şi de a atinge un procent de supravieţuire de cel puţin 60% pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din întreaga lume până în 2030.