Ziua Mondială a Apei, sărbătorită pe întreg cuprinsul României!

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an în 22 martie, este sărbătorită și anul acesta la nivel internațional.

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită pe întreg cuprinsul țării, inclusiv în județul Caraș-Severin.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită pe 22 martie la nivel internațional, anul acesta a fost realizat primul cadou sonor și colectiv dedicat Apei de către copiii de pe întreg cuprinsul României, prin proiectul realizat de Administrația Națională „Apele Române” și Programul Național Cantus Mundi în cadrul campaniei internaționale desfășurate prin programul Națiunilor Unite – WORLD WATER DAY, 2021.
Proiectul „Water Song”, a activat aproape 1.000 de membri ai comunității muzicale, din 23 de județe, copii care au trimis înregistrări cu sunete și efecte de apă, precum și cuvinte care
să alcătuiască versurile acestui proiect sonor. Aceste elemente au încorporat apoi improvizația ansamblului Young Beats al Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth, care a reflectat viziunea lor sonoră asupra unei furtuni de vară. Materialului i-au fost adăugate vocile a 50 de copiidin comunitatea Cantus Mundi, iar toate aceste elemente au fost mixate de compozitorul și inginerul de sunet Gabriel Scîrlet, un colaborator constant al proiectelor Corului Madrigal și Cantus Mundi.
Rezultatul este un cântec dedicat apei, care ne transmite despre felul în care copiii percep apa, o înțeleg, o apreciază și doresc să o protejeze. Este un proiect născut din gândurile și emoțiile copiilor referitoare la acestă resursă naturală inestimabilă. Este, de asemenea, un cadou pe care copiii din România îl oferă în dar Apei.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 10 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.665 de coruri. Aproape 60.000 de copii și tineri, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *