Astăzi, 21 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Salutului.
Cea mai simplă formă de comunicare între oameni, salutul, poartă de asemenea și o însemnătate uriașă.
Încă de la cele mai fragede vârste, copiii învață să salute și descoperă beneficiile acestei interacțiuni importante. Prin intermediul salutului, oamenii formează conexiuni și relații, fiind un canal prin care energia circulă nestingherită. Modul în care cineva te-a salutat va rămâne întipărit în subconștient, mai ales în ceea ce privește primele impresii.
Ducând salutul la nivel de simbol al păcii, al cooperării și al înțelegerii, a luat naștere Ziua Mondială a Salutului.
Ziua Mondială a Salutului a fost inițiată de frații Brian și Michael McCormack din Nebraska, Statele Unite ale Americii. Ziua a fost celebrată pentru prima dată în 1973, în contextul războiului dintre Egipt și Israel. Această inițiativă își propunea să arate oamenilor că neînțelegerile pot fi rezolvate prin intermediul comunicării, fără a se apela la violență.
De-a lungul anilor, ideea principală promovată de Ziua Mondială a Salutului este puterea comunicării în orice circumstanță: comunicarea reală, clară și onestă duce la pace.
De la momentul în care a fost propusă, această zi importantă a fost celebrată în 180 de țări. În plus, 31 de câștigători ai Premiului Nobel pentru Pace și-au arătat suportul față de această inițiativă și au susținut faptul că prin comunicare se poate menține pacea mondială.