Ziua Pământului este celebrată în fiecare an pe 22 aprilie. Cu această ocazie se trage un semnal de alarmă privind protejarea mediului înconjurător

Duminică sarbatorim Ziua Pamantului- un moment special pentru a ne concentra atentia asupra importantei protejarii si conservarii mediului inconjurator. Aceasta zi ne aminteste de responsabilitatea noastra de a avea grija de planeta noastra si de a proteja resursele sale naturale. Fiecare gest mic pe care il facem poate face diferenta, asadar haideti sa alegem baterii si dusuri cu economie de apa pentru a reduce impactul asupra mediului!

Data de 22 aprilie a fost stabilită drept Ziua Pământului de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2009. În ultimii ani, Ziua Pământului a fost sărbătorită pe 22 aprilie şi de Google, print doodle-uri create special.
oameni de pe tot globul se unesc pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la protecția mediului. Acest eveniment global este cunoscut sub numele de Ziua Pământului.
Astăzi, aproximativ 1 miliard de oameni din 193 de țări participă la Ziua Pământului și se hotărăsc să protejeze mediul și biodiversitatea. Acum, este momentul pentru Ziua Pământului. organizația EarthDay cere companiilor din întreaga lume să ia măsuri pentru un viitor mai verde. ”Fiecare guvern, fiecare afacere și fiecare individ din această lume are o voce. Nu va exista o singură persoană care să le poată face pe toate. Dar acum este momentul, împreună, putem face diferența. Trebuie să acționăm ca o echipă”- este îndemnul organizației EarthDay. ”Dacă companiile nu acționează acum, schimbările climatice vor dăuna din ce în ce mai profund economiilor, vor crește deficitul, vor reduce profiturile și perspectivele de angajare și ne vor afecta pe toți.
Cu toate acestea, știm deja că inovația din sectorul privat (cu sprijin public) accelerează genul de schimbare rapidă de care avem nevoie, ca nimic altceva” Organizația Ziua Pământului susține că studiile arată o corelație directă între practicile de afaceri durabile, prețurile acțiunilor și performanța afacerii. Companiile care dezvoltă standarde puternice de guvernanță socială a mediului au o profitabilitate mai bună, o situație financiară mai puternică, angajați mai fericiți și o performanță a stocurilor mai rezistentă. Companiile inteligente descoperă că nu mai este o alegere între a deveni ecologic și a crește profiturile pe termen lung.

Iată câteva moduri interesante în care ai putea sărbători Ziua Pământului
Citiți poezii: În calitate de părinte, le puteți citi copiilor poezii legate de natură sau puteți citi împreună, în funcție de vârstă. Prin aceasta, ei vor afla importanța mamei noastre pământ. Faceți o excursie pădure sau la un acvariu: petreceți ceva timp în natură. Dacă nu puteți ieși din casă, deși conexiunea cu natura este vindecătoare și recomandată, există mai multe platforme online care vă permit să faceți un tur virtual al pădurilor sau acvariilor. Economisiți energie: modul în care generăm energie are un impact mare asupra planetei noastre. Prin urmare, în această Zi a Pământului, adoptați măsuri de economisire a energiei și ajutați la protejarea planetei. Și le puteți extinde și pe viitor. Angajamentul de a limita utilizarea plasticului: Efectele nocive ale plasticului sunt devastatoare. Prin urmare, sărbătorește ziua Pământului limitând utilizarea materialelor plastice. Și acest obicei bun îl puteți păstra și dezvolta în timp. Voluntar pentru activități de salvare a planetei: Căutați activități de Ziua Pământului în zona dvs. Puteți merge la curățenie pe o plajă, într-o pădure, la mitinguri de conștientizare sau alte activități de grup.

Ziua Pământului, cunoscută și ca Ziua Internațională a Mamei Pământ, este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie. Scopul principal este de a crește gradul de conștientizare cu privire la preocupările tot mai mari legate de suprapopulare, pierderea biodiversității și deteriorarea calității mediului. Ziua Planetei Pământ a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a atrage atenția clasei politice față de dezinteresul pe care îl arăta mediului înconjurător.
Curiozități despre Ziua Pământului

Prima sărbătoare Ziua Pământului din 1970 a atras milioane de studenți care au făcut demonstrații pentru conservarea naturii. Data de 22 aprilie a fost aleasă în principal pentru atragerea studenților, pentru că majoritatea universităților încep vacanța de primăvară în aprilie. Prima Zi a Pământului a avut un succes uriaș. A rezultat în crearea mai multor acte de protejare a naturii. Unele dintre ele au fost: Legea privind aerul curat, Legea speciilor pe cale de dispariție, Legea pentru îmbunătățirea calității apei, Legea pentru controlul substanțelor etc. Ziua Pământului a început în SUA, dar în 1990, evenimentul a devenit global. La eveniment au participat două sute de milioane de oameni din peste 141 de națiuni. Deși este numită în principal „Ziua Pământului”, Organizația Națiunilor Unite a numit evenimentul în 2009 Ziua Internațională a Mamei Pământ.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *